zondag 13 juni 2010

Zomervakantie 2009 (deel 2)

Posted on 19/8/2009 at lexcoaster.blog2blog.nl

En we gaan weer verder, we waren in London gebleven.

Westminster Abbey is een klassieke kathedraal zoals de meeste voor ogen hebben. Het is een erg mooie kathedraal met een rijke geschiedenis, die men via een 'audio guided tour' te weten komt. Er zijn veel graven en kunstwerken te bezichtigen, en de Guided Tour vult zeker een uur of anderhalf van je tijd, al kan je zelf deels bepalen wat je wilt bezichtigen/beluisteren en wat niet. Vooral interessant zijn de Coronation Chair, de stoel waarin vorsten worden gekroond, en The Lady Chapel, met een werkelijk ongekend prachtig plafond.

Een andere, nóg indrukwekkendere kathedraal is de St Pauls Cathedral. Werkelijk magnifiek! De kathedraal is gigantisch en kent in het midden een enorme 'dome', waardoor de ruimte binnen bijna niet te bevatten zo groot is. Verbijsterend mooie kathedraal als je het mij vraagt, zeker ook met de prachtige beschilderingen aan het plafond en sommige muren. De sfeer die er hangt is overgens erg verwelkomend, iets waar ik de Anglicaanse kerk voor benijd. Want in tegenstelling tot de instelling van kerken op het Europese vasteland hebben ze daar in Engeland geen 'fear God!' instelling, iedereen is er welkom. In Engelenad is de sfeer in veel kerken veel liefdevoller en verwelkomender als op het vasteland, waar een sfeer van ontzag en angst hangt. Daarom alleen al is deze kathedraal de moeite waard. St Pauls is een werkelijk prachtige en indrukwekkende kathdraal die men móet bezocht hebben als men London aan doet, en is (hoewel totaal anders) minstens even indrukwekkend als de Segrada Familia in Barcelona.

Hyde Park en Kensington Gardens zijn twee parken die gescheiden worden door een weg. Beide zijn enorm mooi aangelegd en echt een 'haven of tranquility' om in alle rust door te lopen, ver weg van alle Londonse hectiek. Kortom, London is een veelzijdige stad en zeker een aanrader om eens te bezoeken.

Na London was Thorpe Park aan de beurt. Thorpe park is een park met veel potentie, potentie die niet helemaal wordt waargemaakt door een aantal kleine missers. Het park kent een aantal top attracties, waaronder de geweldige lanceer achtbaan Stealth, de intense inverted Nemesis Inferno, een intense en indrukwekkende achtbaan gethemed naar de film Saw (hence the name 'Saw - The Ride'), en Colossus, een achtbaan met maarliefst 10 inversies. Helaas heeft het park een teveel aan thrillrides en kiddierides, echte familie attracties mist het park, wat het attractie aanbod eenzijdig en incompleet maakt. Hoewel dat voor de thrillseekers niet veel uitmaakt, het is een thrillpark bij uitstek.

Ook pakt men sfeerzetting niet helemaal goed aan, men thematiseerd een attractie als Tidal Wave uitstekend, maar men zet de muziek vervolgens te hard wat de sfeer juist weer breekt. Tijdens rustige dagen is alles in dit park makkelijk te doen en heeft men de tijd te genieten, alleen tijdens het hoogseizoen is het er poepdruk en kan men vanwege lange wachttijden weinig attracties doen, ik deed het park aan op zowel een rustige als drukke dag en het is overduidelijk dat hier nog werk aan de winkel ligt. Ook mist het park hier en daar aandacht voor details, die de belevenis wellicht net een beetje 'af' zouden kunnen maken. Wel krijgt het park een pluim voor z'n personeel, die erg klantgericht en vriendelijk is.

Thorpe Park is zeker geen slecht park, maar maakt helaas te weinig van z'n potentie waar. Thrillseekers moeten in elk geval eens een bezoekje wagen, die kunnen hun geluk niet op. Toch zeker ook voor anderen een bezoek waard als men in de buurt van Chertsey is, buiten het hoogseizoen dan.

To be continued.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten