zondag 13 juni 2010

Zaag

Posted on 11/10/2009 at lexcoaster.blog2blog.nl

http://www.moviemeter.nl/film/19718/info//filtered/30#messages

Ik heb het niet zo op het 'painporn' subgenre binnen het slasher subgenre binnen de horrorfilms. Toch heb ik Saw gezien om het te kunnen gaan vergelijken met Saw - The Ride in Thorpe park. En de film viel toch best mee wat betreft de pijnporno (ik denk dat de andere delen eerder daarmee te vergelijken zijn).

Saw is een redelijk vermakelijke horror/thriller die toch best wel is overgewaardeerd. Grootste pluspunten zijn het zeer orignele verhaal, de soundtrack en de sfeerzetting, die zijn uitstekend. Vooral in verhaaltechnische originaliteit blinkt de film uit. Op die punten alleen zou ik 4* geven.

Grootste nadelen zijn o.a. de 'platte' personage's die helaas de nodige diepgang missen, de dokter wiens familie in de problemen zit kent wat diepgang, maar dat is alleen omdat het een broodnodig onderdeel is van het verhaal. Een nog groter minpunt zijn de acteerprestaties die veelal niet overtuigen, maar het meest jammerlijke is dat deze 'horror/thriller' meer thriller is dan horror. De film kent een aantal lekker spannende momenten, maar helaas weinig tot geen schrikeffecten of de nodige 'gore' om ├ęcht eng te worden. Op deze punten scoort de film helaas 2*.

Kort gezegt is 'Zaag' behoorlijk origineel en spannend, en kent het een goede sfeerzetting dankzij de soundtrack en cinematorgrafie, maar helaas valt het acteerwerk tegen, is er weinig diepgang en wordt de film nergens ├ęcht eng, niet genoeg voor een horrorfilm altans. Saw is dus meer een thriller dan horrorfilm, en dat is een lichtelijke teleurstelling voor een film die zich vooral als horror profileert. Ik kom uit op een gemiddelde van 3*.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten