zondag 13 juni 2010

Zomervakantie 2009 (deel 1)

Posted on 19/8/2009 at lexcoaster.blog2blog.nl

Allereerst:

London bezocht. Ik noem mezelf nog geen Anglofiel, maar ik voel me erg thuis in Engeland. De taal, de mensen, de sfeer van het land, dat alles spreekt mij toch best wel aan. London zelf vond ik werkelijk een van de leukste steden die ik tot nu toe heb bezocht, het voeld voor mij aan als een stad in de randstad, met de gemoedelijke sfeer van ons binnenland. Niet op elke plek natuurlijk, maar over het algemeen is London toch best een prettige stad om te bezoeken. Via de geniale London Underground ben je overal heel snel binnen een poep en een scheet, al is het niet de meest comfortabele manier van reizen, zeker niet tijdens de spitsuren.

Ook kan er veel bezocht worden, neem bijvoorbeeld de Tower Bridge, die toch wel 'Britains most notified landmark' is als je het mij vraagt, en een bezoek aan het museum die huist in de brug laat zien wat een technisch wonder het bouwwerk destijds was. Zowieso best een bezoekje waard omdat het een intrigrerend bouwwerk is om te zien, zoiets wat de Eifel Toren is voor Parijs (vorig jaar bezocht).

Nabij de Tower Bride is natuurlijk de Tower of London, wat toch een interessant museum is. Er hangt een authentieke kasteelsfeer, en overal hangt er een typisch Brits luchtje. De rondlopende wacht, de stukwerk huizen, Traitors Gate, de kasteeltoren in het midden en natuurlijk de prachtige kroonjuwelen. Een werkelijke must see, het geeft een goed idee van London in de middeleeuwen. Een erg mooi, groot en interessant museum.

Big Ben en de Houses of Parliament kan men niet bezichtigen, maar wel van buitenaf bekijken. Intrigrerende architectuur maakt deze gebouwen erg mooi en indrukwekkend, voor wie er van houd tenminste. The Changing of the Guards is best grappig om te zien, maar in tegenstelling tot wat veel 'first time tourists' in Londond denken, absoluut geen must see. Het is niet meer dan een simpele crowd pleaser, deze vage poppenkast. Leuk om te zien als je de tijd er voor hebt, maar er zijn boeiendere dingen te zien en te doen in London.

An inevitable visit when in London is natuurlijk die aan het reuzenrad London Eye. Prachtig uitzicht, en je hebt even tijd om bij te komen van de stadse drukte. Al is een entree ticket toch wel erg duur, dus overweeg je financiën van tevoren goed. Gelukkig hebben we veel gehad tijdens onze reis aan mijn Autipas, wat de kosten enorm drukte! SoHo (Waar Picadilly Circus is te vinden) is een wijk die ik graag in Nederland zou willen zien. Veel leuke winkeltjes, terrasjes, en sommige musea, niet al te veel prostitutie en een vrij gezeliige sfeer. Natuurlijk zijn er ook ongure plekjes, maar over het algemeen een erg gezellig gebied om doorheen te lopen. Voor deze wijk mag men zeker een middagje of avond uittrekken.

The London Dungeon is een tour langs verschillende scènes, alá een loopspookhuis, waarin acteurs je de grieligste en duisterste geschiedenis van de stad vertellen. Thematisatie en sfeerzetting is hier werkelijk geweldig aangepakt en de acteurs verstaan hun vak, de Dungeon is dus lekker griezelen en nog informatief ook, en met z'n 2 uur duurt het langer dan de versies in Amsterdam en York, die ik ook achter de rug heb. Ook kent de Dungeon een darkride gedeelte en een vrije val (de Amsterdam Dungeon heeft overgens een achtbaan, maar dat terzijde), en is het een leuke belevenis die zeker een bezoekje waard is wanneer men London aandoet. De London Bridge Expierence is in feite vergelijkbaar met de Dungeon, alleen is het allemaal wat minder uitgebeid aangepakt en wat kindvriendelijker. LBE is opgesplitst in twee delen, een leerzaam gedeelte (over de geschiedenis van de brug) en een deel wat zich vooral richt op sensatie en griezelen, maar daarover ga ik natuurlijk niks verklappen.

Overgens kent de London Bridge Exprerience meer interactie met de bezoekers, wat het ook zeker een bezoekje waard maakt, al is de totaalbeleving minder intensief. Zowel de Dungeon als de LBE zijn praktisch om de hoek van elkaar. Pasaje Del Terror is ook een loopspookhuis attractie, maar nu volledig gericht op vermaak. Men loopt langs scènes uit horrorfilms en de acteurs proberen je gewoon zo goed mogelijk bang te maken, wat ze aardig lukt. PDT is gelokaliseerd in het openbare gedeelte van het Trocadero, wat een ervaring op zich is met allerlei winkeltjes, kraampjes en speelhallen..

To be continued.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten