maandag 14 juni 2010

Faith

http://kortefilmonline.nps.nl/page/detail/newarrivals/video/786712/faith

In filmland is er veel talent te vinden. Ik werd gewezen op dit korte, maar interessant filmpje van ene Angelo Rietdijk over hoe het leven tegen kan gaan zitten. In het kort: hoofdpersoon Keith maakt het uit met zijn vriendin Faith. Faith stort in, wat haar bijna fataal wordt. Ze wil Keith spreken, en dan gebeurt er iets noodlottigs..

Kort gezegt is Faith een dramafilm met een ietwat zware ondertoon. Dergelijke films steunen voornamelijk op het spel van de acteurs - die moeten het verhaal tot leven wekken. Ode aan Selene van der Ree (Faith), mevrouw zet haar rol prachtig neer. Ook de bijrol acteurs doen het verdienstelijk (hoewel de ''whistler's'' rol wel te kort is om een goed oordeel over te vellen). Maar dan Vincent van Ommen (Keith), wat een houten klaas. Goede acteurs kunnen emoties tonen en hebben niet 1 uitdrukking of postuurhouding voor alle emoties. Vincent schijnt die tactiek wel te willen toepassen (of hij kan niet anders), hij komt uiteindelijk minder geloofwaardig over.

Dan nog de andere aspecten. Cinematografsich gezien is de film interessant, het camerawerk (camerastandpunten e.d.) getuigd van professionaliteit, evenals het feit dat de kleurenfilter de sfeer van de scènes in de film bepaald. Leuk gedaan. Minder leuk is dat de muziek er soms té dik bovenop ligt, wat het drama soms geforceerd laat aanvoelen.

Leuk filmpje. Interessante verhaallijn, regie getuigd van visie maar nog niet van casting kwaliteiten. Aldoende leert men, dat geld zowel voor acteur Vincent als voor regisseur Angelo, en wellicht dat we van die Angelo nog wat gaan horen. Ideëen heeft de man wel.

Best aardige korte film, 3,5* uit 5*.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten