vrijdag 11 juni 2010

Brief aan Wilders, begin 2009

Posted on 18/2/2009 at lexcoaster.blog2blog.nl

Beste Geert Wilders,

Naar aanleiding van verschillende nieuwsitems de laatste tijd (begin 2009), moet ik toch wel even wat kwijt.

Je hebt het namelijk 'goed' voor elkaar. Je bent sinds begin februari een persona non-grata in Engeland. Ik ben heel benieuwd hoe dat nou zou zijn. Dat je een land niet in mag. Ik zou naar mezelf kijken en kijken of er iets mis is aan wat ik doe of heb gedaan, waardoor toegang tot een land mij ontzegt is.

En dat mis je nou. Zelfrelativatie. Het is altijd de boze buitenwereld wat fout is en jijzelf hebt altijd het eeuwige gelijk. Word es wakker Geertje. Als je vind dat er iets mis is met die boze buitenwereld en je wilt het probleem aanpakken, prima, dat moedig ik zelfs aan. Maar wees je wel bewust over hóe je dat moet aanpakken, en natuurlijk of je zelf überhaupt wel ergens een punt mee hebt. Je kan bijv. wel iets vinden, maar als blijkt dat dingen anders zijn dan je beweert (wat toch wel vaak genoeg blijkt) moet je je mening aanpassen. Anders heb je geen feiten meer om je mening mee te beargumenteren en is het niet meer dan gebakken lucht.

Gebakken lucht dus. Dat is het merendeel van je standpunten over de Islam (the very reason dat je Engeland niet in mag). Je hebt ergens wel een punt als je beweert dat er middeleeuwse praktijken zich plaatsvinden onder de Moslim gemeenschap, die niet passen binnen een 'modern en westers' land als Nederland, maar door dat te generaliseren over een hele gemeenschap sla je de plank volledig mis. Betreffende je standpunten val ik even met de deur in huis:

Niet heel de Moslimgemeenschap is mensonterend bezig.

Sterker nog, het is juist een minderheid die dat doet. Door het tegenovergestelde te beweren jaag je juist de mensen op stang die je aan jouw kant moet hebben om, wat in jou ogen problemen zijn, op te lossen. En wil je verandering brengen en problemen oplossen, heb je juist díe mensen, de reguliere moslims, aan je zijde nodig.

Of wil je de problemen binnen de moslimgemeenschap eigenlijk wel oplossen? Nee, dat wil je niet eens. Je wilt moslims helemaal niet in onze gemeenschap hebben. Ze moeten allemaal het land uit! Zero-tolerance. Dat is hard onrust zaaien wat je doet, op z'n 'Geenstijls' gezegt: kontschoppen. Sterker nog, het is praktisch discrimineren. En wil je daarmee problemen oplossen? Zie je niet dat je die problemen alleenmaar verergert? Je haald hiermee woede op je hals, en geen begrip. Begrip is het wat je moet hebben om tot oplossingen te komen, en begrip hebben moslims én ik voor je egoïstische, uiterst rechtse standpunten niet bepaald.

Maar sinds kort blijkt dat veel mensen dat begrip wel hebben. Maurice de Hond bepaalde dat jij 25 zetels verdiende. Vaarwel tolerantie, vaarwel sociaal en vooral 'vrij' Nederland (en dat terwijl jou partij nogwel 'Partij voor de Vrijheid' heet..) 25 Zetels dus. Ik las in de Metro dat 69% van de Metro lezers nu op jou zouden stemmen. Dat is dus 69% die niet jouw kortzichtigheid kan doorprikken. Dat is beangstigend. Ze stemmen waarschijnlijk omdat ze vinden dat, nu jij je mening in Engeland niet kan uiten, de vrijheid van meningsuiting in het geding is. Dat is niet zo. In feite denk jij een 'vrijheid van discriminatie' te hebben, een vrijheid die nooit heeft en nooit zal bestaan. Immers hoe kan je in hemelsnaam door te discrimineren een betere samenleving creeëren?

Kijk, we willen allebei in een goed functionerend Nederland leven. Maar willen wij 'a thriving society' hebben, moeten we met elkaar samenwerken en elkaar tolereren. Wel tot een bepaalde mate natuurlijk. Wat problemen geeft en niet in ons samenlevingsbeeld past, moet worden opgelost, níet worden verbannen. Ikzelf ga voor een sociaal Nederland, en ben van mening dat je moet samenwerken met mensen die de problemen geven om ze op te lossen, en niet dat je die mensen niet moet kunnen tolereren. Want wat die mensen dóen moet je niet tolereren, de mensen zélf uiteindelijk wel. Het feit dat jij en je partij dat niet doen, bewijst dat jouw 'Partij Voor de Vrijheid' zijn naam geen eer aan doet.

En dan maar huilen dat je Engeland niet in mag. Schijnbaar dringt de boodschap die de Engelsen en ons kabinet uiten niet tot je door. Of misschien juist wel, en zijn die krokodillentranen er gewoon om stemmen te werven. Slim hoor van je. Maar nu blijkt dus dat je achterban nog kortzichtiger is dan jijzelf.

Had ikzelf je, net zoals de Engelsen, tot persona non-grata verklaart? Nee, absoluut niet. Immers alleen door dialoog te houden kan men tot oplossingen komen. Een dialoog waar jij schijnbaar maar niet aan wil beginnen.

Ondergetekend,
GroenLex van Woerkom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten