zondag 26 september 2010

Machete

Machete. Een eenzame man, voormalig geheim agent met een voorkeur voor overgrote scheermesjes, wordt verraden door zijn werkgevers en is uit op wraak. Tot zover dus de originaliteit.

Máár.. Allemaal wel erg vermakelijk en pretentieloos, met over-de-top actie en humor. De cast heeft er duidelijk lol in en de film ademt een lekker pulp/western sfeertje uit. Toch heb ik het gevoel dat er meer uitgehaald had kunnen worden. (Let op: spoilers!)

Nét wat meer actie en over-de-top geweld, en wat minder randzaken en zij-verhaaltjes hadden de film goed gedaan. Ook de 'eindbattle' had bloediger gekund, zoals in Rambo 4. En Machete had van mijn part ook best wel wat meer met die minigun op z'n motorfiets kunnen doen, dan hij uiteindelijk doet.. De sterfscène van Steven Seagal sloeg overgens ook nergens op..

Toch blijfen er meer dan genoeg coole momenten over om van deze film een erg vermakelijke nonsensfilm te maken. Bijvoorbeeld: de 'darm-als-touw' scéne, een naakte Lindsey Lohan, "Machete don't text, machete improvises" en een schmierende Robert De Niro.

Leuk, maar er had meer in gezeten. 3,5*/5*.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten