maandag 13 september 2010

Lady Blabla

En nu Vrouw BlaBla zo ongeveer in elke categorie een prijs gewonnen heeft op de Empty V Awards, hebben de volgelingen van dit lopende voorbeeld van copyright-schending nog meer stokken gekregen om ons ongelovigen mee te slaan...

Aldus een Musicmeter.nl user.

Heerlijk toch? Zingen over je discostick (of over je wil om iemands discostick te berijden), zet er een simplistisch riedeltje onder, een vette beat, kopieëer die beat en gebruik het bij elk liedje op je album, en je wordt rijk. Oh, en niet te vergeten: de platenlabel die miljoenen in adverstisement steekt om je album aan de man te brengen.

Maar de singer-songwriter met z'n diepgaande en boeiende teksten en zelf gecomponeerde songs kan het ondertussen wel vergeten, ookal heeft een potentieel hitmummer op z'n album. En de enkeling díe doorbreekt, is lang niet altijd verzekerd van blijvend succes.

Immers: volgens de massa moet muziek toch altijd hetzelfde klinken? En als men zelfs dán nog zonder inspiratie zit, is er altijd nog het fenomeen sampling. Men kan daar zelfs prijzen mee winnen. Ik condoleer de muziekwereld hierbij met het succes van Justin Pieper. Maar gelukig zal over 5 jaar een andere 'artiest' zijn plek overnemen. Dat houd de variatie erin zegmaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten